067-171-67-47
Категорії
Багато цікавого у нас в Instagram
 

Уповільнюємо старіння за допомогою дієти - 5 рекомендацій

Зміст
  1. Причини появи зморшок
  2. Вільні радикали та глікотоксини
  3. 5 порад - як їсти, щоб зберегти молодість

Чому шкіра з віком втрачає свою еластичність та свіжість? На це впливає безліч факторів, основними з яких є ультрафіолетове випромінювання, забруднення повітря та незбалансоване харчування, оксидативні стрес.

Причини появи зморшок

Основними білками, що відповідають за молодість шкіри є колаген та еластин. Колаген входить до складу всіх сполучних тканин (шкіра, кістки, зв'язки, сухожилля, хрящі) і відповідає за їхню пружність та міцність. Волокна колагену пов'язані між собою еластином, що забезпечує тканинам еластичність. Згодом (приблизно після 25 років) ці волокна починають стоншуватися, що призводить до формування мімічних та вікових зморшок.

Крім цього, колаген сприяє утриманню вологи у шкірі. Тому при зниженні його кількості шкіра стає більш сухою та чутливою. Для профілактики втрати колагену слід вживати натуральні продукти, багаті на білок, а також подбати про вміст у раціоні вітамінів та мінералів, що покращують синтез колагену. До них відносяться:

  • Залізо
  • Цинк
  • Мідь
  • Вітамін С

Вільні радикали та глікотоксини

Протягом життя у клітинах накопичуються вільні радикали, повністю нейтралізувати які організм не встигає. Це призводить до запальних процесів та пошкодження клітин, порушення структури колагену, що виявляється у появі зморшок.

Ще одним істотним фактором старіння є глікація чи накопичення кінцевих продуктів глікування (глікотоксинів). Вони утворюються при взаємодії цукру з білками та жирами у складі молекул ДНК. Цей процес активізує оксидативний стрес (накопичення вільних радикалів) і призводить до порушення структури колагену та еластину.

5 порад - як їсти, щоб зберегти молодість

  1. Сахару – бій! Саме він є головним ворогом краси та молодості, активізуючи процес глікування. В результаті колагенові волокна склеюються, шкіра втрачає вологу, стає тьмяною та млявою. Косметологам давно відомий сумний факт: для тих, хто любить солодке, стимуляція синтезу колагену є абсолютно марною. Тому відмова або зведення до мінімуму споживання цукру може стати доступною альтернативою дорогим кремам та антивіковим процедурам. Головне - знайти в собі силу волі та мотивацію.
  2. Віддавайте перевагу складним вуглеводам, наприклад, цільнозерновому хлібу, несолодким фруктам та овочам, бобовим, ягодам, зелені, зерновим. Прості вуглеводи мають високий глікемічний індекс, сприяють набору ваги та підвищенню вмісту глюкози в крові. До таких продуктів належать білий рис, хліб із білого борошна, цукор, кондитерські вироби, солодка газована вода, цукерки, солодкі фрукти та овочі.
  3. Утворенню великої кількості глікотоксинів сприяє жирний сир та м'ясо. Ці продукти рекомендують вживати з приправами, що послаблюють глікування: часником, корицею, розмарином, куркумою, чорним перцем, лимонним соком, оцтом.
  4. Їжте продукти, багаті на антиоксиданти - фрукти, овочі, горіхи, насіння, бобові, морепродукти. Добре зарекомендувала себе у цьому плані середземноморська дієта. Такі приправи як часник, імбир, куркума, а також чорний і зелений чаї, мають виняткові антиоксидантні властивості.
  5. Відмовтеся від куріння та алкоголю, тому що ці речовини сильно збільшують фактори запалення, оксидативний стрес та сприяють швидкому в'яненню тканин.
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*
Поділіться своєю думкою про покупку, і компанії в цілому. Тільки так ми зможемо вдосконалити наш сервіс і бути кращими для вас.